Често задавани въпроси

BATCOS е регистрирана и защитена от закона търговска марка на Региоплан ЕООД, България.

BATCOS се формира от първите букви на „Bioplastic Applied Technologies Composite Outdoor Systems“ – „Биопластични приложни технологии, композитни външни системи“.

Производството на дървесно-полимерни композитни подови настилки BATCOS принадлежи към иновативния бизнес на биопластиката. Тези продукти имат широко приложение в съвременното строителство и външния дизайн. Те са високо стабилна смес (композит) от полимери (полиетилени и техните производни) и био-пълнител (дървесни влакна, целулоза, естествени влакна). Съществуват много форми на биокомпозити с различни характеристики и качества.

Композитните продукти от дърво-полимер BATCOS отговарят на действащия хармонизиран технически стандарт БДС EN 15534-1: 2014 + A1: 2017 и БДС EN15534-4 (настилки).

Дървесно-полимерните композитни материали не са нито пластмаса, нито дърво. Според стандарт БДС EN15534-1 те са самостоятелна група продукти, които съчетават силните страни на полимерите (влагоустойчивост, висока издръжливост срещу мухъл и плесени, устойчивост на слънчева светлина и др.) с красотата на дървото.

Делът на дървесните фибри варира в различните продукти от дърво-полимерни композитни материали в зависимост от тяхното приложение. В продуктите декинг BATCOS те достигат до 70%, което им придава красив дървесен вид и харастеристики, съвместими за работа с дърво.

Декинг (подови настилки), сайдинг (фасадна облицовка), огради, опаковки и много други продукти се произвеждат от дърво-полимерни композитни материали. В бъдеще много индустрии ще използват композитни материали.

При производството на дървесно-полимерни композитни настилки BATCOS се използва само бук (Fagus sylvatica и Fagus orientalis). Този вид букова дървесина е много твърда, издръжлива и красива. Това придава на нашите продукти естествената красота, цвят, текстура и здравина, характерни за бука.

Монтажът на декинг BATCOS е лек и интуитивен. Декинг системата се монтира с клипси и винтове от неръждаема стомана, разработени за настилки BATCOS. Ние произвеждаме носещ профил от същия композитен материал, за да имате 100% краен продукт от биокомпозит и гаранция за качество. Можете да получите повече информация на страница МОНТАЖ.

Трябва просто да напишете запитване за оферта на office@batcos.com.

За да бъде офертата коректна трябва да посочите следните данни:

  1. Размер на пространството за декинговане (ширина и дължина)?
  2. Предвиждат ли се стълби?
  3. Каква е съществущата настилка – почва, бетон или друго?
  4. Декингът ще бъде свободен или долепен до сграда?

За допълнителна информация, вижте страница МОНТАЖ.