Често задавани въпроси

BATCOS е регистрирана и защитена от закона търговска марка на Региоплан ЕООД. 

BATCOS се формира от първите букви на следното „Bioplastic Applied Technologies Composite Outdoor Systems“ „Биопластични приложни технологии композитни външни системи“. 

Производството на дърво-полимерните композитни настилки BATCOS принадлежи към иновативния бизнес на биопластиката. Тези продукти имат широко приложение в съвременното строителство и екстериорен дизайн. Ползват се още в машиностроенето и приборостроенето. Представляват силно устойчив микс (композит) от полимери (полиетилени и техни производни) и биопълнител (дървесни фибри, целулоза, естествени влакна). Съществуват много форми на биокомпозити с най-различни характеристики и качества. 

Дърво-полимер композитните продукти на BATCOS отговарят на действащ хармонизиран технически стандарт БДС EN 15534-1:2014+A1:2017 и БДС EN15534-4 (настилки).

Дърво-полимерните композитни материи, не са нито пластмаса, нито дърво. Съгласно стандарт БДС EN15534-1, са самостоятелна група продукти, които съчетават силните страни на полимерите (устойчивост на влага, висока издръжливост, устойчивост на мухъл и плесен, устойчивост на слънчева светлина и др.) и красотата на дървото. 

Делът на дървото варира в различните продукти на дърво-полимерните композитни материали в зависимост от тяхното приложение. В продуктите на BATCOS декинг те достигат до 70%, което им придава красива дървесна визия и топлина. 

От дърво-полимерните композитни материали се произвеждат декинг (подови настилки), сайдинг (облицовки на фасади), огради, опаковки и много други. 

В производството на дърво-полимерните композитни декинг настилки BATCOS се влага единствено бук (Fagus sylvatica и Fagus orientalis). Това придава на нашите продукти естествената красота, цвят, текстура и здравина типична за бука. 

Монтажът на декинг настилките BATCOS е лек и интуитивен. Декингът се монтира с клипси и винтове от неръждаема стомана, разработени за декинг настилките BATCOS. Ние произвеждаме и подложен профил от същият композитен материал, за да имате 100% гаранция за качество. Повече информация можете да получите в страница МОНТАЖ.